Om os
Hver bigård har sit unikke særpræg. Det tager os nogle gange flere år at lære den enkelte bigårds honning at kende. Kan den holde sig flydende eller krystalliserer den hurtigt? Er den mild, sød eller kraftig? Mørk eller lys? Kan vi bruge den til at lave et af vores HONNING+ SMAG produkter?
Vi har opstillet vores bigårde nær skov, land, og i byer og bynære områder for at tilbyde forskelligartede honninger med hver sine karakteristika. Alle har deres præferencer når det kommer til mad, og sådan er det også med honning. Man må smage sig frem til sin favorit. Det er det skønne ved det naturlige, vi ønsker at tilbyde en bredde af smagsoplevelser, der også er underlagt vind og vejr. Nogle år er det koldt og bierne når ikke ud for at bestøve mirabellerne, men så når de måske æblerne. Eller sommeren er våd og kold, og så gav kløveren ingen nektar. Honningen er på mange måder et fingeraftryk af naturens gang.
Se også Bee-o-diversity
Læs om vores forsknings og udviklingsaktiviteter der lægger vægt på hvordan honningbier kan være med til at sikre fødevareproduktionen og biodiversiteten i det danske kulturlandskab.
Følg os på facebook
Følg os på Facebook for at opleve små fortællinger fra biernes verden.