Honningen her er fra den økologiske landbrugsskole Svanemosegård udenfor Roskilde. I en årrække har vi bestøvet afgrøder hos skolen og høstet overskuddet af biernes arbejde. Det er dejligt forfriskende at hilse på de unge mennesker der er i gang med at uddanne sig til fremtidens fødevareproducenter. Marken her ligger i et isoleret område tæt på en større haveforening og mellem små marker med masser af læhegn der har bidraget til den lækre smag af raps med mere fra forårets blomstrende vækster, bla. mælkebøtter, mirabeller, kastanje med mere.
Selvom vi vil karakterisere honningen som en klassiks dansk honning er rapshonningsmagen mere nedtonet end fx. honningen fra Viby Sj. fra 2018. Honningbier er den eneste birace der er talrig nok til effektivt at kunne øge udbyttet af rapsolie fra store rapsmarker ved bestøvning (studier har vist 5-20% extraudbytte).
Hvis du er mest til den klassiske danske honning så er denne honning lige noget for dig. Mange honningelskere foretrækker at netop denne type honning er modnet inden indtagelse, og vi sælger typisk ikke honningen før den er lagret mindst et halvt år. Denne honning er fra 2019.