Sensommeren er for biavleren den tid på året hvor vi skal sørge for at lukke bierne godt ned for året der er gået. Vi må ikke tage for meget af deres honning for bierne selv har også brug for de gode ting der er i honningen som tillader at de kan overleve en lang vinter. Nogle år tager vi slet ikke sensommerhonningen fra, men lader bierne beholde den, fordi vi vurderer der ikke er nok. I 2019 kunne vi samle lidt honning fra bigårdene i de nære forstæder til København. Honningen har en intens smag og især gyldenrisen der giver en let syrlighed sammen med sensommerens lidt fugtige klima har givet os denne meget karakteristiske sensommer-by-honning.
Helt typisk for sensommerens honning så ved den ikke om den vil være flydende eller fast, så den er sådan lidt et sted midt imellem. Rør den derfor godt rundt og brug det sparsomt, for her får du en honning der er så smagsstærk at man kun skal bruge ganske lidt for at få sine sanser fyldt op.
Honningen er indsamlet fra bigårdene rundt om København såsom Søborg, Rødovre, Vestskoven, Dragør, Brøndbyøster og Ejby.